Boy Looijen – Rhönrad act

Boy Looijen werd tweede in Hollands Got Talent 2011 met zijn unieke Rhönrad act.


Boy Looijen beheerst diverse acts (o.a Rhönrad en Cyrwheel) en is exclusief te boeken bij Sony Music Bookings voor optredens.Prijs solo shows v.a 750,- ex. btw en ex. reiskosten

Acrobatic Wheel Sensation


De laatste 6 jaar traden Boy en Laura vooral individueel op met solo shows voor gala’s en privé evenementen. In 2011 bracht de Wereld Kampioenschappen hun samen. Het winnen van beide gouden medailles zagen ze als een goede start signaal voor een professionele show carrière. Ze passen goed bij elkaar doordat ze met hun achtergrond in rhönrad, cyrwheel, luchtacrobatiek en acrobatische vaardigheden spectaculaire shows op kunnen voeren. In het afgelopen jaar heeft het duo opgetreden voor gala shows, theater producties, varieté shows, bedrijfsfeesten, privé evenementen, festivals en tv shows.
Naast het optreden en internationale wedstrijden geven ze ook ( privé ) lessen en workshops.  Ze coachen samen in sport verenigingen en choreograferen acts.

Boy Looijen
Boy is opgegroeid in de omgeving van Amsterdam, daar is hij begonnen met turnen in de sportvereniging LH in Krommenie op de leeftijd van 9 jaar. Één jaar later kwam hij voor de eerste keer in aanraking met het rhönrad. Vanaf dat moment wist hij: “Dit wil ik leren”. Al na een paar jaar deed Boy mee aan internationale kampioenschappen. In 2007 won hij zijn eerste medaille op de Wereld Kampioenschappen in de discipline spiralen. Na dit grote succes kwam hij in aanraking met Corpus Acrobatics in Amsterdam. Door hun heeft hij zijn acrobatische niveau verreikt en geleerd om shows van zijn oefeningen te maken. Met Corpus reist hij nog steeds over de hele wereld en treedt op in theatershows op het hoogste niveau. 2011 deed Boy voor de 3de keer mee aan de Wereld Kampioenschappen en met groot succes want hij won zijn eerste gouden medaille op de discipline rechtuit wat nog nooit behaald is door een Nederlander. Niet alleen in wedstrijden en shows is Boy succesvol maar ook in het lesgeven. Sinds 2008 is hij één van de hoofdtrainers in Nederland in Rhönrad. In de herfst van 2011 deed Boy mee aan de TV show “Hollands got Talent” en werd 2de. Sony Music Entertainment heeft hem een contract aangeboden na deze show. Dit succes heeft een hoop shows opgeleverd en Boy heeft zijn eigen bedrijf opgericht “Wheel Sensation” samen met zijn partner Laura Stullich.

Laura Stullich
Laura is opgegroeid in Marburg (Duitsland), waar ze rhönrad als wedstrijdsport heeft geleerd in de club TSV Marburg Ockershausen. Op de leeftijd van 10 is Laura hiermee begonnen.  Ze deed al snel mee met nationale en internationale wedstrijden. Binnen 4 jaar behoorde ze bij de top van de wereld en werd vice-wereld kampioen. Twee jaar later was ze nog sterker op de wereld kampioenschappen in 2005 door alle 4 de gouden medailles te behalen. Na het slagen op haar middelbare school heeft ze besloten om les te geven als professionele trainer in Amerika. Laura heeft daar solo en duo show gecreëerd en heeft daarmee opgetreden op evenementen en festivals. Laura`s tweede passie is haar ervaringen door te geven. Ze geeft les van beginners tot internationaal niveau over de hele wereld. In 2011 heeft ze nogmaals meegedaan aan de wereld kampioenschappen en won ze 3 gouden medailles en 1 zilveren. Sinds 2012 na het slagen van haar bachelor in science “Tourism Management” is Laura verhuisd naar Amsterdam om haar artistieke carriére te hervatten en heeft ze een eigen bedrijf opgericht “Wheel Sensation” met haar partner Boy Looijen om samen op te treden.

Klik hier voor boekingen