Single Lady BlaBla opsteker voor gepeste kinderen

Lady_BlaBla_Let_It_Show-cover

‘Wees jezelf er zijn al anderen genoeg’
Nieuwe single Lady BlaBla opsteker voor gepeste kinderen

Lady BlaBla’s oproep aan gepeste kinderen en iedereen die hen wil helpen is ‘Let it show’! Het is tevens de titel van Lady BlaBla’s nieuwe single die op woensdag 9 september wordt uitgebracht door VanStam Music.

Letterlijk vertaald betekent Let it Show ‘laat het zien’. Er komt steeds meer bewustwording over (de gevolgen van) pesten als maatschappelijk probleem. Het onderwijs is sinds dit schooljaar wettelijk verplicht actief een anti-pest beleid te voeren en ook over pesten op het werk is deze zomer een landelijke campagne gestart door minister Asscher van Sociale Zaken. Anti-pest icoon Lady BlaBla is als ambassadrice van Stichting Pesten blij met deze positieve ontwikkelingen.

In actie komen
Sinds haar vuurdoop in Holland’s Got Talent 2013, krijgt Lady BlaBla vrijwel dagelijks berichten van kinderen en volwassenen die zich ook willen inzetten tegen pesten. Haar advies is ‘Let it show’. Dus niet alleen zeggen dat je iets wilt doen, maar echt in actie komen. Dus stap eens op iemand af als je ziet dat die het moeilijk heeft, laat zien dat je bereid bent om naar een ander te luisteren. Voor gepeste kinderen geldt hetzelfde: laat zien dat je hulp en begrip nodig hebt. Uit eigen ervaring weet Lady BlaBla dat gevoelens van schaamte en onzekerheid je ervan kunnen weerhouden om aandacht te vragen voor jouw probleem.

VPRO documentaire
Als ultieme voorbeeld van iemand die altijd en overal zichzelf durft te zijn, hoopt Lady BlaBla met ‘Let it Show’ kinderen te inspireren en motiveren. Het persoonlijke verhaal en het ontstaan van Lady BlaBla’s missie is terug te luisteren in de indrukwekkende VPRO radiodocumentaire Toendra dat afgelopen zomer is uitgezonden op Radio 1:
http://www.vpro.nl/programmas/radio-doc/toendra/13-lady-blabla.html

Linnaeushof
De videoclip is opgenomen in Linnaeushof, Europa’s grootste speeltuin in het Noord-Hollandse Bennebroek. Dit seizoen brachten zij Stichting Pesten onder de aandacht van hun bezoekers en zijn daarmee de eerste speeltuin die sociale veiligheid bewust op de kaart hebben gezet bij hun bezoekers en medewerkers.

YouTube kanaal
Let it Show is tevens de naam van een wekelijkse (Let it) Show op de YouTube Channel van Lady BlaBla www.youtube.com/ladyblablaofficial Elke woensdag om 16.00 uur komt een aflevering van Let it Show online. Zo beantwoordt Lady BlaBla elke eerste woensdag van de maand vragen van kijkers in FAQ BlaBla. De vragen gaan over omgaan met pesten, maar er is ook ruimte voor humor en gekkigheid. De laatste woensdag van de maand gaat Lady BlaBla beeldbellen met één van haar fans, ook wel little wonders genoemd. Zij laten daarin zien wat hen bijzonder maakt.

N.B. De week van 23 september is de Landelijke Week Tegen Pesten.

iTunes: https://itunes.apple.com/nl/album/let-it-show-single/id1035003582?l=nl
Spotify: https://open.spotify.com/album/4WlrDyzKGJOu2tLkJUTEXG
YouTube: https://youtu.be/xXIyCuQM6h4