Lady BlaBla lanceert omvangrijk project tegen pesten

Nieuwe single, videoclip, games en project voor scholen
Lady BlaBla lanceert omvangrijk project tegen pesten

Lady BlaBla - Game Over cover

SCHAGEN – Pesten is geen spelletje, pesten is Game Over. Dat is de boodschap van Lady BlaBla’s nieuwste poging om pesten op een positieve manier bespreekbaar te maken. Op 1 april komt het anti-pest icoon met een nieuwe single, videoclip, gratis online games en een innovatief anti-pest project voor scholen.

‘Dit is echt een stuk levenswerk’ zegt Jordy Kuys, vertolker van Lady BlaBla. Maandenlang werkte hij met een team professionals aan Lady BlaBla’s Positieve Pestprogramma, waarmee hij langs scholen in het hele land toert. Lady BlaBla zet muziek en humor in om de serieuze boodschap op een leuke manier over te brengen. ‘Een leerkracht omschreef het na een try-out als: pure noodzaak met een strikje erom’ aldus een trotse Jordy Kuys.

Scholen
Op http://www.pestprogramma.lady-blabla.nl/ wordt meteen duidelijk dat met veel aandacht en toewijding aan het project is gewerkt. Met een inlogcode hebben leerkrachten toegang tot de opdrachten. ‘Ik ben zelf parttime docent, dus weet hoe prettig het is als lesmateriaal snel en overzichtelijk beschikbaar is’ zegt Kuys. ‘Elke dag bestaat uit drie opdrachten van twintig minuten. Zo blijft het behapbaar en kan het dus vrij eenvoudig in een bestaand lesprogramma geschoven worden. De eerste vier dagen kunnen in een week, maar ook verspreid over een maand aangeboden worden. Op de vijfde dag komt Lady BlaBla langs voor een optreden en wordt de output van alle opdrachten verwerkt in een interactieve voorstelling’

Game Over
De titel van Lady BlaBla’s nieuwste single is Game Over. In de videoclip zijn verschillende ‘little wonders’ te zien, zoals Lady BlaBla haar volgers noemt. ‘Na een oproep op social media kwamen enorm veel reacties en is het geweldig om te zien hoe steeds meer mensen niet alleen maar zeggen tegen te pesten te zijn, maar ook daadwerkelijk in actie komen’. Wie goed oplet, ziet Jordy Kuys zelf ook nog in de clip voorbij komen. ‘Als knipoog naar de veel gestelde vraag hoe Lady BlaBla er in het echt uitziet’.

Gratis games: zónder geweld
Studenten van de opleiding Gaming op het Grafisch Lyceum Utrecht hebben drie maanden gewerkt aan spelletjes over pesten. Al vanaf de start was duidelijk dat het een bijzonder project was. ‘Plotseling kwam Lady BlaBla in hoogsteigen persoon de collegezaal binnenlopen en vertelde wat de opdracht was. In tegenstelling tot de meeste moderne games, mocht er geen geweld gebruikt worden. Lady BlaBla gelooft niet in straffen van pestkoppen, maar het helpen van slachtoffers en begrijpen van pestgedrag. Een hele uitdaging om dat te vertalen in een game’ aldus de deelnemende student Aurelia. De games zijn gratis beschikbaar op de website van Lady BlaBla.

Meer informatie over ‘Lady BlaBla’s Positieve Pestprogramma’: www.pestprogramma.lady-blabla.nl

Game Over is vanaf 1 april beschikbaar op iTunes en Spotify:
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5WJrvCuXfb5ZfuPvBXx1oK
iTunes: https://itunes.apple.com/nl/artist/lady-blabla/id976912657?l=nl

De videoclip van ‘Game Over’

Lady BlaBla minigames: www.lady-blabla.nl/games

Over Lady BlaBla
Jordy Kuys is als kind en tiener extreem gepest en wil als Lady BlaBla zijn wat hij toen zo miste: iemand die laat zien dat je juist een verschil kunt maken met dat wat jou anders maakt. Lady BlaBla is ontstaan door de combinatie van Jordy’s werk als theatermaker en parttime docent met zijn eigen pestverleden en de wens om het beladen onderwerp uit de taboesfeer te halen. Al bij de succesvolle start van Lady BlaBa’s missie in Holland’s Got Talent (eind 2013) bleek het kleurrijke karakter een schot in de roos. ‘Voor kinderen is het heel duidelijk waar Lady BlaBla voor staat’. Als vader van twee kinderen ziet hij dagelijks hoe het er op een school aan toe gaat. Daarnaast heeft Jordy jarenlange ervaring als coach en loopbaanbegeleider op een MBO waar hij vaak met de gevolgen van een falend anti-pest beleid geconfronteerd is in de vorm van depressieve studenten. ‘Tijd om echt een verschil te maken. Ik ben er klaar voor!’