Lady BlaBla

Lady BlaBla PersfotoAnti-pest icoon Lady BlaBla brengt topentertainment met een missie.

Let it Show LIVE: 1 x 30 min. on stage + Meet & Greet – 995,- excl. 9% btw.

Lady BlaBla zorgt voor een positieve sfeerinjectie tijdens een interactieve show van 30 minuten. Met haar meest bekende liedjes (‘Baby, jij mag anders zijn’, ‘Jij bent een mooi mens’, ‘Bladibla’), aanstekelijke enthousiasme en veel humor, draagt Lady BlaBla spelenderwijs bij aan meer bewustwording bij kids en tieners. Daarna is Lady BlaBla nog 30 minuten aanwezig voor een begroeting en ontmoeting, het uitdelen van (gratis) handtekeningkaarten of een invulling naar uw wens (bijvoorbeeld presentatie).

Lady BlaBla’s Positieve Pest Programma:
‘Lady BlaBla’s Positieve Pestprogramma’ duurt vier dagen. Elke dag krijgt de groep drie opdrachten die in totaal ongeveer 60 minuten duren. Op de vijfde dag komt het kleurrijke anti-pest icoon langs voor een spetterend optreden van 60 minuten. U kunt zelf kiezen om het programma in één week (elke dag drie opdrachten) of bijvoorbeeld een maand (elke week drie opdrachten) aan te bieden.

TIP: Het is goed mogelijk om cultuurbudget van (buur)scholen/verenigingen met hetzelfde bestuur bij elkaar te leggen en de kosten te delen. De contactpersoon cultuur van uw gemeente kan hier meer over vertellen. Samen komt u verder.

Lady BlaBla is landelijk bekend geworden door in 2013 de halve finale te halen van het RTL-hitprogramma Holland’s Got Talent.
De talloze positieve reacties en geweldige recensies hebben ervoor gezorgd dat de missie van Lady BlaBla nog altijd veel aandacht krijgt.
Daarin voelt zij zich gesteund door een groeiende schare ‘little wonders’ op social media.
Lady BlaBla is de eerste ambassadeur van Stichting Pesten, het grootste anti-pest portaal van Nederland.

Op 1 april 2015 kwam de debuutsingle ‘Bladibla’ uit van Lady BlaBla. Met deze energieke track wil Lady BlaBla kids en tieners stimuleren na te denken over het effect dat hun woorden (‘Bladibla’) hebben op anderen…

Zie hieronder een compilatie van de ‘Scholendag Zwanenburg-Halfweg’.

Voor vragen en opmerkingen rechtstreeks aan Lady BlaBla: ladyblabla@pesten.nl

(De man achter Lady BlaBla is entertainer Jordy Kuys. Deze papa van twee kinderen is als kind en tiener extreem gepest. Dit heeft hem lang onzeker en bijna letterlijk doodongelukkig gemaakt. Achteraf had dat niet gehoeven vindt hij, vandaar dat hij in 2013 het karakter Lady BlaBla heeft ontwikkeld. Hierdoor hoopt hij gepeste kids en tieners te waarderen, inspireren en motiveren vooral zichzelf te kunnen en durven zijn.)

DE MISSIE VAN ANTI-PEST ICOON LADY BLABLA

HAARLEM – Baby, jij mag anders zijn. Dat is het motto van Lady BlaBla, die landelijke bekendheid kreeg door ‘haar’ deelname aan Holland’s Got Talent. Nog dagelijks krijgt deze kleurrijke verschijning berichten van kinderen en tieners die steun halen uit de positieve boodschap. Want dat is wat Lady BlaBla doet: het waarderen en inspireren van gepeste kinderen en tieners.

Er zijn veel anti-pest initiatieven en pesten komt vaak negatief in het nieuws. ‘Ik vond het tijd voor een ander geluid’ zegt Jordy Kuys, de persoon achter het flamboyante karakter. Lady BlaBla is ontstaan uit Kuys’ langgekoesterde wens iets voor het landelijke pestprobleem te betekenen. ‘Ik ben zelf als kind en tiener extreem gepest, dus begrijp heel goed wat kinderen voelen als ze niet zichzelf kunnen of durven zijn.’ Tegen Kuys werd altijd geroepen dat hij homo zou zijn. ‘Ik hield van zang en dans, verkleedpartijen en had meer vriendinnen dan vrienden. Ik paste niet zo goed in een hokje en dat snap ik wel. Ik neem ook niemand kwalijk dat ze iets van mij vinden, want ik vind ook wel eens iets van iemand. Echter, langdurig gepest worden om wie je bent heeft mij jarenlang erg onzeker en bijna letterlijk doodongelukkig gemaakt.’

Vooroordeel
Bij Holland’s Got Talent verscheen Kuys als vrouw ten tonele. ‘Ik deed er expres een schepje bovenop. Mensen hadden hun oordeel al klaar’ aldus Kuys, die iedereen verraste door bekend te maken dat hij al ruim elf jaar een vrouw en twee jonge kinderen heeft. ‘Een soort omgekeerde coming-out’ lacht Kuys. Voorafgaand aan zijn deelname had hij nooit gedacht in een roze panty met een blonde pruik voor een miljoenenpubliek te gaan staan. ‘Ik ben nu 29 en voel nog steeds wel eens de littekens van mijn pestverleden. Maar ik heb heel bewust gekozen voor m’n eigen geluk. Ik ken mezelf heel goed en dus raakt het me minder als mensen die mij niet kennen een oordeel hebben. Sterker nog, ik maak van die ‘zwakte’ nu juist mijn kracht.’

Té belangrijk
Kuys liep het risico dat het pesten weer van voor af aan begon als de jury niet zo enthousiast was geweest. ‘En niet alleen ik, maar ook mijn kinderen zouden daar dan last van kunnen krijgen. Dat bedacht ik me pas achteraf. Ik vond het té belangrijk om mee te doen. Ik stond daar niet voor mezelf. Ik stond daar om pesten bespreekbaar te houden. Om een lans te breken voor kinderen die ‘anders’ zijn. Ik wilde laten zien dat anders zijn geen ramp, maar juist bijzonder is’ aldus Kuys.

Vergeven
Het heeft lang geduurd voordat Kuys besefte dat hij zichzelf mocht zijn. ‘Omdat ik stelselmatig werd beledigd en geteisterd, sloop de angst en onzekerheid in mij. Daardoor deed ik steeds minder de dingen die ik leuk vond. Ik kwam in een soort slachtofferrol terecht. Natuurlijk is het fijn als iemand een arm om je heen slaat. Maar met medelijden kom je niet verder. Alle goed bedoelde adviezen hielpen ook niet. Zo heb ik een tijdje stoere kleding gedragen, ander kapsel, anders lopen, anders praten. Maar het pesten bleef. Pas na jaren kwam ik tot de conclusie dat ik ‘anders’ was en dat ook altijd zal blijven. Dat vond ik toen heel erg. Maar achteraf is dat wel de reden dat ik me kan onderscheiden als artiest en nu een inspiratiebron ben voor kinderen in het hele land. Mijn pestverleden heeft me gevormd tot wie ik nu ben geworden. Ik ben inmiddels zover dat ik mijn pestkoppen ook heb vergeven.’

Zwart schaap
Kuys denkt dat pesten nooit helemaal zal verdwijnen. ‘Wat ik als grapje bedoel, kan de ander als bijzonder kwetsend opvatten. En dan pest ik dus niet eens expres. In elke groep is wel een zwart schaap. Dat is een heel natuurlijk proces. Maar wat kan je doen als jij het zwarte schaap bent? Ik richt me dus bewust niet tegen de pestkoppen, maar op de gepeste kinderen. Want je kunt leren om erboven te staan. En dat begint met van jezelf te houden. Dingen doen waar je energie van krijgt in plaats van je plezier te laten vergallen door negatieve dingen. Je moet zelf de allerleukste zijn die je kent.’

Ambassadeur
Lady BlaBla is een groot succes op social media en ontmoet haar ‘little wonders’ tijdens optredens door het hele land. ‘Kinderen, maar ook ouders en volwassenen die te maken hebben met pesten spreken me heel gemakkelijk aan. Daar ben ik trots op, want het is niet makkelijk om aan iemand anders te vertellen dat je gepest wordt. Ik beantwoord elke mail. En zware gevallen kan ik doorsturen naar Stichting Pesten waar ik ambassadeur van ben.’ Stichting Pesten is het grootste anti-pest portaal van Nederland met specialisten die kinderen, volwassenen en ouderen kunnen ondersteunen als ze gepest worden. ‘Het is ontzettend fijn om elkaar te kunnen versterken’ aldus Kuys.